Over

Projecten

Contact

Nieuws

Weer (met dank aan KNMI)          weerplaza  buienradar  wereld weer  pluim 

Vandaag & morgen

Eerst nog kans op gladheid, verder bewolkt en regenachtig

De ochtend begint met hoge bewolking die van het westen uit geleidelijk steeds dikker wordt. Met uitzondering van de kustgebieden kan het door bevriezing van natte weggedeelten eerst nog glad zijn en in het zuidoosten en oosten is het aanvankelijk plaatselijk nevelig. Vooral in de noordoostelijke helft komen er lichte buien voor die ook nog lokaal voor gladheid kunnen zorgen. In de middag gaat het van het westen uit af en toe regenen of motregenen. Mogelijk dat er in het oosten plaatselijk ook wat natte sneeuw valt, gladheid hierdoor wordt echter niet verwacht. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar zaterdag is het zwaar bewolkt en valt er van tijd tot tijd motregen. Tevens kan in het noorden en westen mogelijk mist voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C langs de westkust en +1°C in het oosten. Er is sprake van een overwegend zwakke en zuidelijke wind.

Zaterdagochtend is het bewolkt en valt er af en toe motregen, in het westen en noorden is het nevelig of lokaal mistig. In de loop van de dag gaat het van het westen uit harder regenen, pas vanaf het einde van de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het enigszins op. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind wordt zuidoostelijk en is overwegend zwak. In het zuiden draait de wind in de middag naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de avond wordt de wind overal westelijk maar neemt dan weer in kracht af. (Bron: KNMI)

03/12/2021 06.59 uur LT
03/12/2021 06.59 uur LT


Waarom deze weerpagina?

Er zijn al vele weerpagina's die veel functionaliteit bieden. Die missen alleen simpelheid en overzicht. Ze zijn ook commercieel, dus reclame, cookietoestemming en vaak willen ze je locatie weten. Oftewel, veel onnodig geklik voordat je iets op je scherm hebt. Vervolgens moet je voor verschillende dingen die je wilt weten in verschillende menu's zijn.

Terwijl de meeste mensen maar een paar dingen willen weten: waar regent het, hoe koud of warm is het, hoe zit het met dingen als wind en zicht (mist). Daarnaast is het misschien leuk een satellietfoto te zien en voor de metereologisch geïnteresseerden is een weerkaart leuk.

Wat deze pagina biedt is een heel simpel dashboard. Alle informatie bij elkaar, 1 klik om te vergroten. Simpeler en overzichtelijker kan bijna niet.

Er zit geen commercieel belang achter en u wordt niet getracked. Het betreft publieke informatie afkomstig van het KNMI, alleen wat handiger gerangschikt. Alles in één oogopslag.

De specialistische sites zoals Buienradar en Weerplaza bieden meer functionaliteit. Als u die belangrijk vindt, moet u daar dus zijn.

Waarom?
Omdat klanten van Infolead vaak buiten bezig zijn en dus in het weer zijn geïnteressseerd. Een stukje service dus om in één oogopslag te weten wat voor weer het is. Maar ook omdat het de filosofie van Infolead is: maak het simpel en doelgericht. Geen onnodig gedoe.

Navigatie
Heel simpel: klik erop, klik er nog een keer op, klik op wat anders, klik ernaast.