Over

Projecten

Contact

Nieuws

Weer (met dank aan KNMI)          weerplaza

Vandaag & morgen

Af en toe (mot)regen. Overdag vooral in de middag perioden met zon.

Vannacht is het overwegend bewolkt en vooral in het noorden en midden van het land valt geregeld (mot)regen. In het zuiden kan het in de loop van de nacht lokaal opklaren. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vanavond nog vrij krachtig, 5 Bft.

Overdag is het vrijwel overal droog, mogelijk motregent het in de ochtend lokaal nog in het noorden. In de loop van de dag komen er van het zuiden uit perioden met zon. Aan het begin van de avond bereikt een volgend gebied met bewolking en regen het westen. De regen en bewolking breiden zich gedurende de avond uit over de rest van het land. Aan het einde van de avond wordt het in het zuidwesten weer droger. De maximumtemperatuur varieert van 14°C in het noorden tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De wind draait van zuidwest naar zuid en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. In de avond draait de wind naar zuidwest. Langs de noordwestkust kan de wind dan enige tijd hard worden, 7 Bft, en zijn daar windstoten rond 70 km/uur mogelijk.

In de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en in het zuidoosten valt er nog steeds van tijd tot tijd regen. Later in de nacht kunnen er ook weer enkele buien vanaf zee over het westen en noordwesten trekken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Zondagochtend valt er af en toe regen, vooral in het zuidoosten. Zondagmiddag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog, maar later in de middag en in de avond gaat het op steeds meer plaatsen weer regenen. De middagtemperatuur ligt tussen 15°C in het noorden tot 17°C in het zuiden. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In de middag zijn er langs de noordwestkust windstoten rond 70 km/uur mogelijk. In de loop van de avond neemt de wind iets af. (Bron: KNMI)

31/10/2020 01.06 uur LT
31/10/2020 01.06 uur LTWaarom deze weerpagina?

Er zijn al vele weerpagina's die veel functionaliteit bieden. Die missen alleen simpelheid en overzicht. Ze zijn ook commercieel, dus reclame, cookietoestemming en vaak willen ze je locatie weten. Oftewel, veel onnodig geklik voordat je iets op je scherm hebt. Vervolgens moet je voor verschillende dingen die je wilt weten in verschillende menu's zijn.

Terwijl de meeste mensen maar een paar dingen willen weten: waar regent het, hoe koud of warm is het, hoe zit het met dingen als wind en zicht (mist). Daarnaast is het misschien leuk een satellietfoto te zien en voor de metereologisch geïnteresseerden is een weerkaart leuk.

Wat deze pagina biedt is een heel simpel dashboard. Alle informatie bij elkaar, 1 klik om te vergroten. Simpeler en overzichtelijker kan bijna niet.

Er zit geen commercieel belang achter en u wordt niet getracked. Het betreft publieke informatie afkomstig van het KNMI, alleen wat handiger gerangschikt. Alles in één oogopslag.

De specialistische sites zoals Buienradar en Weerplaza bieden meer functionaliteit. Als u die belangrijk vindt, moet u daar dus zijn.

Waarom?
Omdat klanten van Infolead vaak buiten bezig zijn en dus in het weer zijn geïnteressseerd. Een stukje service dus om in één oogopslag te weten wat voor weer het is. Maar ook omdat het de filosofie van Infolead is: maak het simpel en doelgericht. Geen onnodig gedoe.

Navigatie
Heel simpel: klik erop, klik er nog een keer op, klik op wat anders, klik ernaast.