Geschiedenis

Eigenaar van InfoLead is Maarten Heckman. Je zou kunnen zeggen dat InfoLead voor mij terug naar de basis is. Begin jaren '90 was InfoLead mijn eerste bedrijf en na jaren in loondienst en veel ervaring rijker heb ik besloten om per 1 december 2015 InfoLead nieuw leven in te blazen.

Wageningen

Ik ben als Wagenings ingenieur al vroeg in de automatisering terecht gekomen. Dat had deels te maken met de beroerde werkgelegenheid ten tijde van mijn afstuderen, maar zeker ook met mijn interesse. Ik was één van de eerste, en zeer weinige studenten, die zijn afstudeerscripties uit een printer liet komen, in plaats van uit een typemachine. Dankzij die Wageningse opleiding beschik ik niet alleen over een goed boerenverstand, maar ook over een achtergrond in bedrijfskunde, economie en techniek.

Voormalige klanten

Ik heb aan de wieg gestaan van de automatisering bij Reisbureau Djoser en daarvóór al was ik degene die in 1986 de eerste computer binnen bracht bij Jacht- en Scheepswerf C. van Lent en Zonen. Daarna zijn nog vele bedrijven en instellingen gevolgd waar ik betrokken was bij software ontwikkeling: Stichting Verpleeghuizen Noord-Holland - Tentsetters - Thyssen-Hünnebeck - Psychiatrisch Ziekenhuis Wolfheze - Servica Advies - Strukton - SKF Groep - Uitgeverij Ten Hagen&Stam - Twynstra Gudde - Haagse Hogeschool - Cordis - Stichting Bejaardenzorg Amstelveen - Hogeschool van Amsterdam - Ministerie van LNV - Albert Heijn - ISDC - De Ster - Hartstichting - KCFS - Uniglas - Amsterdam Arena - VU Medisch Centrum - Swets en Zeitlinger - Centrale Inkomens Administratie Nederland - Magic Hands - Magic Minds - Anra - Millpanel - J. van Zanten Fashion accessories -

En nu

Na de nieuwe start in 2015 heeft InfoLead zich ontwikkeld tot een specialist in het ondersteunen van ingenieursbureaus. BK bouw- en milieubeheer speelde daarbij een belangrijke rol door met interessante vragen / opdrachten te komen en door vertrouwen te geven. Dat is uitgegroeid tot een wederzijds gewaardeerde samenwerking. Daar is Buro Boot uit Veenendaal bijgekomen.

Andere dingen zijn enigszins bijzaak geworden. We richten ons voornamelijk op doorontwikkeling van bwnr.nl en q-scan.nl.

Samenwerking

Het idee is om de kracht van een eenmanszaak - slagvaardigheid en efficiëntie - te combineren met de zekerheid van continuïteit. Daarom wordt gebruik gemaakt van de meest gangbare (en krachtige) ontwikkeltools zoals PHP, Javascript, CSS en HTML. Maar samenwerking met collegabedrijven is van groot belang, om een vergelijkbare situatie te creëren ten opzichte van grotere bedrijven. Die grotere bedrijven moeten trouwens niet overschat worden, vaak is daar ook maar één persoon die verstand heeft van uw project. Als die persoon een nieuwe baan vindt raakt u dat ook.

Update november 2019
We werken nu samen met verschillende partners. De belangrijkste hiervan is Fuse Solutions uit Ochten. Fuse Solutions is met projectmanagement software gericht op ingenieurs- en adviesbureaus actief in dezelfde markt. Qua software vullen we elkaar aan en we kunnen elkaar op verschillende gebieden ondersteunen.